Dagprogramma

Kinderen zijn gebaat bij een vast dagritme. Dit biedt structuur en houvast waardoor ze rust ervaren. Naast verschillende tafel-momenten gaan we zo'n 2 x per dag buiten spelen. Daarnaast gaan we er bijna dagelijks, met z'n allen op uit en doen we verschillende activiteiten aansluitend op het ontwikkelingsniveau van het kind. 


07.00 - 09.00 Ontvangst

Ontvangst van de kinderen, overdracht oppas-schriftjes en/of bijzonderheden.
De kinderen kunnen vrij spelen.
 


09.30 - 10.00 Fruit eten

Fruit eten en wat drinken aan tafel

We nemen even rustig de tijd om elkaar van alles te vertellen en ook bespreken we wat we gaan doen; de kinderen mogen zelf mee kiezen. Na het fruit eten worden de kinderen verschoond of gaan naar het toilet.


10.00 - 11.30 Lekker er op uit!

Als het weer het toelaat gaan we naar buiten. Spelen in de tuin, maar vaak gaan we samen op pad naar de speeltuinen in de buurt, het bos aan het eind van de straat of naar de kinderboerderij. Ook thuis zijn er voldoende buiten activiteiten die we kunnen gaan doen. Als het weer het niet toelaat, doen we gezamenlijke binnenactiviteiten, bv. voorlezen, knutselen, puzzelen, kringspelletjes of zingen. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met eventuele slaaptijden van de allerkleinsten in de ochtend.


11.30 - 12.30 Lunchtijd

Gezellig met z'n allen aan tafel eten. Als het lekker weer is eten we buiten in de tuin of soms nemen we de picknick-spullen mee voor onderweg.


 
13.00 - 15.30 Slapen/Rusttijd

Kinderen die nog moeten slapen worden naar bed gebracht voor het middagslaapje. Kinderen die niet naar bed gaan mogen rustig vrij spelen, we gaan samen een rustige activiteit doen, of ze mogen een half uurtje naar een kinderprogramma op t.v. kijken. Op die manier wordt er een rustmoment in de dag gecreëerd.


15.30 Drinken en een koekje

Kinderen worden uit bed gehaald en verschoond, aangekleed en opgefrist. Daarna gaan we met elkaar wat drinken en een koekje eten of wat fruit/groenten.
 


15.30 - 17.00 Speeltijd

De kinderen kunnen vrij spelen. Als het weer het toelaat lekker de tuin in. Eventueel gaan we samen een activiteit doen. 
                                                                           
17.00 - 18.30 Ophalen

Ontvangst ouders/verzorgers.      Bespreken van de dag en/of eventuele bijzonderheden.          


E-mailen
Bellen
Map
Info