Dagprogramma

Kinderen zijn gebaat bij een vast dagritme. Dit biedt structuur en houvast waardoor ze rust ervaren. Naast verschillende tafel-momenten gaan we zo'n 2 x per dag buiten spelen. Daarnaast gaan we er bijna dagelijks, met z'n allen op uit en doen we verschillende activiteiten aansluitend op het ontwikkelingsniveau van het kind. 


08:00-09.00 uur Ontvangst

Ontvangst van de kinderen, overdracht oppas-schriftjes en/of bespreken van bijzonderheden.
De kinderen kunnen vrij spelen en er worden activiteiten aangeboden.

09.30 - 10.00 Fruit eten

Fruit eten en wat drinken aan tafel. We nemen even rustig de tijd om elkaar van alles te vertellen en ook bespreken we wat we gaan doen; de kinderen mogen zelf mee kiezen. Na het fruit eten worden de kinderen verschoond of gaan naar het toilet.10.00 - 11.30 Lekker er op uit! 

Als het weer het toelaat gaan we naar buiten. Spelen in de tuin, maar vaak gaan we samen op pad naar de speeltuinen in de buurt, het bos aan het eind van de straat of naar de kinderboerderij. Ook thuis zijn er voldoende buiten activiteiten die we kunnen gaan doen. Als het weer het niet toelaat, doen we gezamenlijke binnenactiviteiten, bv. voorlezen, knutselen, puzzelen, kringspelletjes of zingen, dansen. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met eventuele slaaptijden 

van de allerkleinsten in de ochtend.


12.00 - 13.00 Lunchtijd

 

Gezellig met z'n allen aan tafel boterhammen eten. Als het lekker weer is eten we buiten in de tuin of soms nemen we picknick-spullen mee voor onderweg.


 

13.00 - 15.00 Slapen/Rusttijd

Kinderen die nog moeten slapen worden naar bed gebracht voor het middagslaapje. Kinderen die niet naar bed gaan mogen rustig vrij spelen, we gaan samen een rustige activiteit doen, of ze mogen een half uurtje naar een kinderprogramma op t.v. kijken. Op die manier wordt er een rustmoment in de dag gecreëerd.


15.30 Drinken en iets lekkers

Kinderen worden uit bed gehaald op een afgesproken tijd of wanneer ze voldoende uitgerust zijn. Daarna gaan we met elkaar wat drinken en een iets lekkers eten. 
 

15.30 - 17.00 Speeltijd/warme maaltijd eten

De kinderen kunnen vrij spelen. Als het weer het toelaat lekker de tuin in. Of we gaan samen een activiteit doen. Wanneer de kinderen een warm hapje bij zich hebben eten we dat tussen 16:45-17:15 u of de kinderen krijgen een groenten-snack.
                                                                           
17.30 - 18.00 Ophalen

Ontvangst ouders/verzorgers.      Bespreken van de dag en/of eventuele bijzonderheden.          


E-mailen
Bellen
Map
Info