Praktische zaken

Op deze pagina treft u algemene informatie over de dagelijkse gang van zaken aan.

Overdracht

Een goede overdracht van ouders naar gastouder en andersom is erg belangrijk.

Bij het brengen en ophalen van uw kind(eren) is er daarom altijd tijd voor een praatjeU zult zoveel mogelijk betrokken worden bij zaken die de dagelijkse omgang met uw kind(eren) betreffen. Dit gebeurt zowel schriftelijk, d.m.v. het oppas-schriftje als mondeling.


Afscheid

De kinderen nemen afscheid van hun ouders met een knuffel en nog even zwaaien bij het raam. Bij het ophalen mogen zij zelf (uiteraard onder begeleiding van mij als gastouder) de deur openen voor hun ouders.
Dit vaste begroeting- en afscheidsritueel geeft het kind duidelijkheid.
Wanneer uw kind verdrietig is bij het afscheid nemen mag het huilen. Als gastouder zal ik uw kind(eren) rustig begeleiden en troosten.
Tijdens de eerste opvangweken (gewenningsperiode), huilen de meeste kinderen altijd even bij het afscheid nemen.
Bereid uw kind zoveel mogelijk voor zodat het duidelijk is dat u vertrekt om bv. te gaan werken.

Oppasschriftje / whatsapp groep

Ieder kind krijgt een eigen oppas-schriftje. Hierin wordt door mij kort beschreven, hoe de dag van uw kind is verlopen en/of er bijzonderheden zijn. Verder wordt bijgehouden wat de eet- en drinkmomenten en slaaptijden zijn. 

Jessica's Kids heeft ook een whatsapp groep. Regelmatig worden er foto's in de groep geplaatst van de vele leuke momenten van de dag.Medicatie 

Als ouders geeft u vooraf toestemming aan mij, om de medicatie te mogen toedienen. De medicatie moet voorzien zijn van bijsluiter met dosering-vermelding.

Is er sprake van medicijngebruik meldt u dit a.u.b. altijd!

In geval van zelfzorg-medicatie (zoals hoestdrank/paracetamol) dient u dit zelf mee te nemen en zullen we de medicatie vooraf bespreken.
Tip: Informeert u mij als uw kind(eren) net gevaccineerd is/zijn of gaan worden.

Schoentjes uit

Over het algemeen zullen we de schoentjes binnen uit doen bij binnenkomst. Op deze manier proberen we de vloer van de opvangruimte zo schoon mogelijk te houden, waardoor we lekker op de grond kunnen blijven spelen. De opvangruimte is overigens voorzien van vloerverwarming. Aanrader; geef uw kind(eren) rubber laarsjes mee. In het bos is vaak nogal modderig.


Bereikbaarheid ouders

Bij calamiteiten wil ik als gastouder natuurlijk direct contact met u op kunnen nemen. Zorgt u er voor dat u altijd bereikbaar bent gedurende de dag. Om dezelfde reden stel ik prijs op het krijgen van een extra (nood) telefoonnummer voor het geval u zelf onverhoopt niet bereikbaar bent. Ook verzoek ik u wijzigingen in telefoonnummers en e-mailadressen tijdig door te geven.

Afbellen

Wanneer u onverwacht besluit uw kind niet naar Jessica's Kids te brengen is het prettig als u dit zo vroeg mogelijk in de ochtend doorgeeft. Dan weet ik, dat ik me geen zorgen hoef te maken. Wilt u tussen 07.00 en 07.30 uur afbellen of d.m.v een whats-app bericht melding maken?

E-mailen
Bellen
Map
Info